СБУ: в Україні винесли «один із перших» вироків за підпал авто військових

На основі зібраних СБУ доказів суд засудив обвинувачену в підпалі до шести років позбавлення волі

Суд у Кіровоградській області виніс «один із перших тюремних вироків» за підпал автомобіля військовослужбовців, повідомила Служба безпеки України 9 жовтня.

Рішення ухвалив Олександрійський міський районний суд Кіровоградщини. Як повідомляє СБУ, на основі зібраних відомством доказів обвинувачену в підпалі засудили до шести років позбавлення волі.

Засуджена – 28-річна жителька Олександрії, яка підпалила службовий «пікап» співробітника Національної гвардії на замовлення представників Росії.

«Для «звіту» про виконане завдання вона фіксувала свої дії на відео. Співробітники СБУ та Нацполіції затримали зловмисницю на гарячому, одразу після вчинення злочину», – заявляє служба.

Читайте також: «Тобі за це нічого не буде»: як спецслужби РФ свідомо вербують дітей для підпалів авто ЗСУ і будівель ТЦК

Суд визнав жінку винною в перешкоджанні законній діяльності ЗСУ та інших військових формувань.

Раніше 9 жовтня уповноважений Верховної Ради Дмитро Лубінець повідомив, що запропонував парламенту запровадити відповідальність за посягання на здоров’я та майно військових.

У вересні Офіс генерального прокурора повідомив, що правоохоронці відкрили 196 кримінальних проваджень через підпали автівок військових, 169 паліям повідомлено про підозру.

У червні Національна поліція повідомляла, що російські спецслужби з метою дестабілізації ситуації в Україні заохочували неповнолітніх за гроші палити автомобілі військовослужбовців ЗСУ.