СБУ заявляє, що виявила механізм отримання бойовиками «ДНР» виплат із бюджету України

Трьом фігурантам повідомили про підозру за статтями «створення терористичної групи», «зловживання владою або службовим становищем» і «службове підроблення»

Контррозвідники Служби безпеки України виявили групу осіб, які створили механізм протиправної видачі соціальних виплат із держбюджету України, за яким кошти отримували, зокрема, бойовики з підтримуваного Росією угруповання «ДНР», повідомляє пресслужба СБУ.

«За попередніми даними слідства, зловмисники за грошову винагороду оформлювали мешканцям тимчасово окупованої території Донеччини паспорти громадян України і документи на призначення соціальних виплат. Вони особисто отримували документи і переправляли їх через лінію розмежування», – йдеться в повідомленні, оприлюдненому ввечері 29 липня.

Того ж дня у Бахмуті Донецької області оперативники спецслужби затримали трьох фігурантів провадження під час спроби зняття готівки для подальшої доставки на окуповану територію, повідомили в СБУ.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Макарук: задача армійських корпусів «ЛДНР» – максимальна затримка часу на випадок наступу України

«Під час санкціонованих обшуків за місцями проживання та тимчасового перебування зловмисників правоохоронці вилучили готівку, банківські картки і документи, які були підставою для отримання грошей в українських банківських установах, у тому числі для осіб, причетних до діяльності незаконних збройних формувань. Також виявлено інші документальні матеріали, які підтверджують інформацію слідства щодо налагодження фігурантами механізму виплати коштів з державного бюджету України представникам незаконних збройних формувань», – йдеться в повідомленні.

Трьом фігурантам повідомили про підозру за статтями «створення терористичної групи», «зловживання владою або службовим становищем» і «службове підроблення».

Суму коштів, які були виплачені бойовикам за згаданим механізмом, у СБУ не назвали.

Нещодавно Служба безпеки України ідентифікувала та оголосила в розшук росіян та підконтрольних Росії бойовиків, які напали на українських військових в Лисичанську в липні 2014 року, повідомляє пресслужба органу 24 липня.