Голова СБУ пов’язав вибухи на Кримському мосту із необхідністю «перерізати логістику ворогу»

Василь Малюк каже, що коментарі таких питань, як з Кримським мостом, будуть після перемоги України

Очільник Служби безпеки України Василь Малюк в інтерв’ю телеканалу «1+1» на запитання про природу вибухів на Кримському мосту, заявив про важливість «перерізати логістику ворогу».

«Кримський міст. Відповідно до норм міжнародного права, до норм чинного законодавства України, звичаїв і традиції ведення війни і виходячи з аналізу оперативної обстановки, ми просто зобовʼязані перерізати там логістику ворогу. Разом з тим сьогодні вам на загал я не можу якимсь чином це прокоментувати і розповісти якісь деталі. З часом все стане відомо», – сказав Василь Малюк, не вказавши прямо на участь чи неучасть українських сил у подіях в жовтні.

Малюк назвав «псевдослідством» те, як РФ розслідує вибухи на Кримському мосту.

«Вони (росіяни – ред.) затримали, наскільки мені відомо, 22 своїх співгромадянина, катують їх, проводять поліграфічні дослідження. І мені цікаво, на що вони вийдуть, тому давайте будемо спостерігати, а всі деталі ми дізнаємося відповідно після нашої перемоги», – додав очільник СБУ.

Вибух на Кримському мосту з подальшою пожежею стався вранці 8 жовтня. Спочатку російські ЗМІ писали, що загорілася цистерна з паливом у вантажного поїзда, потім – що вибухнула вантажівка.

Цією транспортною артерією пролягає важливий логістичний маршрут військ РФ із постачання техніки та озброєнь для війни проти України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Кремлі вбачають ризик української атаки на окупований Крим

Президент РФ Володимир Путін, посилаючись на розслідування Слідкому РФ, назвав вибух на Керченському мосту «терактом» та звинуватив у ньому українські спецслужби. Президент України Володимир Зеленський заявив, що у Києві «точно не замовляли» вибух на мосту.