Очільники МЗС країн «Групи семи» домовилися щодо посилення санкцій проти Росії

«Безвідповідальна ядерна риторика Росії є неприйнятною, і будь-яке використання хімічної, біологічної чи ядерної зброї призведе до важких наслідків» – очільник МЗС Японії

На тлі повномасштабної війни в Україні, очільники МЗС країн «Групи семи» (G7) оголосили про посилення санкцій проти Росії та держав, які матеріально підтримують агресію, пише Тagesspiegel.

Видання відзначає, що міністри у Мюнхені, де відбувається конференція з безпеки, домовилася продовжувати підтримку України та посилити санкційний тиск на Росію.

Окрім того, вони також закличуть треті країни припинити надавати допомогу РФ, інакше ті зіткнуться з «великими витратами».

Країни «Групи семи» також розкритикували ядерні погрози російської влади, йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Макрон: Росія створює «дисбаланс і несправедливість» не лише в Україні

«Безвідповідальна ядерна риторика Росії є неприйнятною, і будь-яке використання хімічної, біологічної чи ядерної зброї призведе до важких наслідків», – заявив міністр закордонних справ Японії Хаясі Йосімаса, головуючий на зустрічі міністрів закордонних справ «Групи семи».

Члени «Групи семи» підтвердили й свою «непохитну солідарність» з Україною та засудили триваючі російські напади на українських цивільних та об’єкти інфраструктури.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США: OFAC перевіряє повʼязаний із Росією бізнес Raiffeisen Bank

28 січня країни «Групи семи» запропонували Євросоюзу встановити стелю цін на російські нафтопродукти до 110 доларів за барель, проте погодяться і на 100 доларів.

У грудні 2022 року почала діяти стеля цін на російську нафту, що експортується морем, у 60 доларів за барель. У відповідь на це президент Росії Володимир Путін заборонив продаж російської нафти та нафтопродуктів країнам, які погодилися зі стелею цін.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США готують «новий великий пакет» санкцій проти Росії – Нуланд