Швейцарія приєдналася до нового пакету санкції ЄС проти Росії

«Федеральна рада була проінформована про те, що урядове відомство, відповідальне за санкції, розширило санкційні списки щодо Росії», – урядовий портал Швейцарії

Швейцарія приєдналась до 11-го пакету санкцій Євросоюзу проти Росії, про це йдеться на офіційному урядовому порталі країни.

«Федеральна рада була проінформована про те, що урядове відомство, відповідальне за санкції, розширило санкційні списки щодо Росії», – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що зміни набудуть чинності в середу, 28 червня, о 18:00. Таким чином, Швейцарія запроваджує санкції щодо додаткових фізичних і юридичних осіб, ухвалені Європейським союзом 23 червня в рамках свого 11-го пакета санкцій.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Швейцарія відхилила запит на продаж майже 100 танків Leopard 1 для України

«Очікується, що Федеральна рада ухвалить рішення про їх ухвалення до кінця серпня», – додали в уряді Швейцарії.

Рада Європейського союзу 23 червня затвердила 11-й пакет економічних й індивідуальних обмежувальних заходів, спрямованих на посилення наявних санкцій ЄС і припинення їх обходу. Як заявив голова дипломатії ЄС Жозеп Боррель, ці заходи перешкоджають обходу санкцій, максимізують тиск на Росію, позбавляючи її ресурсів, необхідних для продовження незаконної війни проти України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: США застосували санкції щодо чотирьох компаній та однієї особи, пов’язаних з ПВК «Вагнер»
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський прокоментував новий пакет санкцій Євросоюзу