Опубліковані деталі нових санкцій США проти Росії

У Сполучених Штатах офіційний урядовий журнал Federal Register в п’ятницю, 24 серпня, опублікував документ Держдепартаменту США стосовно нових санкцій щодо Росії, які вступлять в силу 27 серпня.

Згідно з документом, обмежувальні заходи передбачають припинення зовнішньої допомоги Росії, за винятком екстреної гуманітарної допомоги, поставок продовольства і продуктів сільського господарства, а також відмову від фінансової допомоги, видачі Росії будь-яких кредитів і кредитних гарантій.

Крім того, санкції передбачають припинення продажу зброї і будь-яких товарів оборонного призначення, оборонних послуг, проектних і будівельних послуг.

При цьому Держдепартамент «в інтересах національної безпеки» не обмежуватиме співпрацю в космічній сфері.

Читайте також: Санкції США докотяться і до Путіна особисто – Еггерт

Новий пакет санкцій США щодо Росії буде введено в зв’язку з отруєнням у британському місті Солсбері в березні цього року колишнього офіцера ГРУ Сергія Скрипаля та його дочки Юлії. Лондон вважає Кремль причетним до цього отруєння.

У разі, якщо Москва протягом найближчих декількох місяців не надасть гарантії незастосування хімічної і біологічної зброї, США запровадять ще один пакет санкцій.