ОГП змінить підозру в справі про замах на Садикова через його смерть

Замах був скоєний 18 червня в Шевченківському районі Києва. За даними слідства, до злочину причетні двоє громадян Казахстану

Офіс генерального прокурора повідомив, що змінить підозру в справі про замах на казахського опозиціонера і журналіста Айдоса Садикова через його смерть.

«Наразі правоохоронні органи готують повідомлення про зміну раніше повідомленої підозри причетним особам із замаху на вбивство на умисне вбивство, вчинене на замовлення і за попередньою змовою групою осіб», – йдеться в повідомленні.

Раніше сьогодні дружина Садикова Наталія повідомила, що він помер у реанімації в Києві, де перебував майже два тижні після поранення.

Замах був скоєний 18 червня в Шевченківському районі Києва. За даними слідства, до злочину причетні двоє громадян Казахстану.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ОГП проситиме про екстрадицію підозрюваних у замаху на казахського опозиціонера Садикова у Києві

Як повідомило слідство, 18 червня один із підозрюваних вистрілив у голову Садикова, який перебував у машині разом із дружиною Наталією. Після замаху підозрювані виїхали з України, повідомили в Офісі генпрокурора України. Пізніше Генпрокуратура Казахстану заявила, що один із них здався поліції.

Наталія Садикова заявляла, що за спробою вбивства її чоловіка стоїть влада Казахстану. Звинувачень в уряді Казахстану не коментували, але президент Казахстану Касим-Жомарт Токаєв 19 червня заявив, що влада Казахстану співпрацюватиме зі слідством.

Водночас 28 червня голова сенату центральноазійської країни Маулен Ашимбаєв заявив, що Казахстан не видасть Україні підозрюваного в замаху на опозиціонера.

Подружжя Садикових у 2014 році переїхало до Києва з казахстанського міста Актобе після порушення проти Наталії Садикової кримінальної справи. Айдос Садиков на батьківщині зазнав кримінального переслідування, як він стверджує, з політичних мотивів. В Україні вони набули статусу біженців. Восени минулого року Айдос і Наталія Садикови були оголошені казахською владою в розшук за звинуваченням у розпалюванні ворожнечі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Казахстан не видасть Україні підозрюваного в замаху на Айдоса Садикова – голова сенату