На будівлі мерії Риги на знак підтримки встановили прапор України – посольство

Прапор України, яка протистоїть російській агресії, урочисто встановили на будівлі Ризької міської ради. Рига, 14 лютого 2022 року

14 лютого на будівлі мерії столиці Латвії Риги підняли прапор України, повідомило в фейсбуці посольство України у Латвії.

«На знак солідарності керівництва та жителів Риги з Україною, яка зараз протистоїть російській агресії, посол України в Латвії Олександр Міщенко разом з головою Ризького самоуправління Мартиньшсом Статісом та віцемером Риги Едвардсом Смілтенсом урочисто встановили прапор України на будівлі Ризької міської ради», – йдеться в повідомленні.

Дипломати вказали, що «латвійська сторона підтвердила незмінну підтримку суверенітету та територіальної цілісності України та наголосили, що Україна не одна у своїй боротьбі за незалежність з російською агресією».

Прапор України та підсвітка в українських кольорах на будівлі мерії Риги будуть до 20 лютого.

Рига, 14 лютого 2022 року

У посольстві також повідомили, що було оголошено про початок тижня солідарності Риги з Україною, який передбачає комплекс заходів, що будуть проходити також до 20 лютого. Це зокрема молебень за загиблими на Донбасі українськими воїнами в головному Домському соборі Риги, відвідини мером Риги Ризької Української середньої школи, розгортання на центральній площі міста 30-метрового прапора України, проведення флешмобу #StandWithUkraine та зустрічі мера міста з українською громадою в рамках Дня пам’яті Героїв Небесної сотні, який проходитиме 20 лютого в приміщенні посольства України в Латвії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Литва доправила в Україну ПЗРК Stinger в рамках військової допомоги – посольство