Міноборони Румунії каже про виявлення нових уламків БПЛА

Уламки збитого «Шахеда», якими російські війська регулярно атакують українські регіони. Фото ілюстративне

У Румунії виявили елементи безпілотників поблизу кордону з Україною.

Як повідомляє Міністерство оборони Румунії, фахівці провели дослідження у вівторок, 20 серпня, у районі поблизу села Периправа, повіт Тулча, позначеного як можлива зона ураження елементів безпілотників.

Слідчо-оперативна група вилучила з місця події речові докази для проведення експертизи.

Міністерство нацоборони Румунії – країни-члена НАТО – зазначає, що в режимі реального часу інформувало та інформує союзницькі структури про ситуації, спричинені атаками.

«Ми також повторюємо рішуче засудження нападів, здійснених Російською Федерацією на деякі цілі та елементи української цивільної інфраструктури, які є невиправданими та такими, що серйозно суперечать нормам міжнародного права», – йдеться у повідомленні.

У ніч на 20 серпня російські війська атакували Україну ударними дронами і крилатими ракетами. Як повідомили Повітряні сили ЗСУ, українські військові збили 28 повітряних цілей у межах Київської, Дніпропетровської, Миколаївської, Херсонської, Вінницької, Хмельницької, Кіровоградської, Сумської та Чернігівської областей.

Румунське село Периправа розташоване поблизу кордону України, через річку Дунай напроти нього – українське місто Вилкове Одеської області.

Читайте також: У Держдепі США відмовились відповісти, чи вимагає дій НАТО падіння уламків російського дрона у Румунії

У сусідніх з Україною країнах, зокрема у Румунії й Молдові, раніше неодноразово заявляли про виявлення уламків російських дронів.

Після одного з таких випадків у НАТО заявили, що не бачать ознак навмисного нападу на його територію через знайдені в Румунії уламки безпілотника, але наголосили, що «ці дії є безвідповідальними і потенційно небезпечними».