ГУР: агрегатний завод у Вовчанську звільнили від сил РФ

Територію агрегатного заводу передали під контроль ЗСУ після зачистки усіх 30 будівель об’єкту

У Головному управлінні розвідки Міноборони заявили, що його підрозділи звільнили від російських військ Вовчанський агрегатний завод.

Як повідомляє пресслужба розвідки, в результаті «надзвичайно складної та успішної» операції підрозділи ГУР повністю звільнили територію Вовчанського агрегатного заводу та знищили окупантів в усіх будівлях підприємства.

У розвідці зазначають, що операцію провели спецгрупи «Стугна», «Парагон», РДК, «Юнгер», БДК, «Терор», постійно вступаючи в контактні бої з противником в умовах щільної забудови.

«Росіяни перетворили агрегатний завод у свою пропагандистську «фортецю», задіюючи в її обороні найбільш мотивовані та професійні підрозділи, серед яких були навіть бійці 45 бригади СпП повітряно-десантних військ (Кубінка, Москва)», – йдеться у повідомленні.

Територію агрегатного заводу передали під контроль ЗСУ після зачистки усіх 30 будівель об’єкту, додають у ГУР.

Сили оборони 9 серпня інформували, що біля Вовчанська на Харківщині армія РФ готується до штурмів у районі агрегатного заводу і багатоповерхової забудови.

Згодом, 25 серпня, в оперативно-тактичному угрупованні «Харків» заявляли, що на агрегатному заводі у Вовчанську Харківської області залишаються російські військові, вони заблоковані вже декілька місяців.