Розвідка Британії: Росія підвищує податки, щоб фінансувати війну проти України

Росія підвищує податки, щоб продовжити фінансувати війну проти України, кажуть у Міноборони Британії

Росія підвищує податки, щоб продовжити фінансувати війну проти України, але «це матиме наслідки для російської економіки», йдеться у новому звіті Міністерства оборони Британії.

Як зазначається, податкові зміни у 2025 році забезпечать додаткові надходження до бюджету РФ у розмірі близько 2,6 трлн рублів (29 млрд доларів). Ставка корпоративного податку зросте із 20% до 25%, а також в рамках нової податкової системи будуть введені додаткові стягнення. Максимальна ставка податку на прибуток у Росії зросте із 15% до 22%, кажуть у розвідці Британії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Україна і ескалація дій Заходу проти Росії. Чого очікувати?

Британська розвідка підкреслює, «що отриманий додатковий дохід буде використаний для фінансування зростаючих державних видатків. Прогнозується, що державні витрати РФ цього року зростуть приблизно на 15%, і, ймовірно, будуть зростати далі».

«Зростання видатків майже напевно продовжиться у 2025 році, оскільки витрати на оборону, ймовірно, зростуть разом із соціальними та інфраструктурними витратами», – йдеться у зведенні.

У Міноборони Британії кажуть, що «збільшення податкового навантаження на бізнес обмежить майбутні інвестиції та зростання невійськових секторів. Крім того, військові сектори монополізують значну частину наявних трудових ресурсів у Росії».

Аналітики повідомляють, що «Росія вже перебудувала економіку на воєнні рейки. Таким чином, Кремль готується до довготривалої війни».

14 червня, за день до початку в Швейцарії українського саміту миру російський президент Володимир Путін заявив, що Москва припинить вогонь і буде готова розпочати мирні переговори, коли Україна повністю виведе війська з Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей і заявить про відмову вступити до НАТО. Також, за його словами, Захід має скасувати санкції проти Москви.

У МЗС України заявили, що «всі озвучені Путіним ультиматуми вже багато разів лунали з Москви і спрямовані на те, щоби ввести в оману міжнародну спільноту». Українські дипломати зауважили, що показовим є час проголошення заяви Путіна, адже, «закидаючи такі сигнали в інформаційний простір напередодні Саміту миру в Швейцарії, Путін переслідує тільки одну мету: завадити участі лідерів і країн в цьому саміті».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кремль не зацікавлений у добросовісних переговорах і намагається маніпулювати Заходом – ISW про заяви Путіна