Розвідка Британії: РФ все частіше залучає до наступальних операцій в Україні нерегулярні підрозділи

«Таким чином, протягом останніх дев’яти місяців російські нерегулярні підрозділи, ймовірно, зазнали пропорційно більших втрат, ніж російські регулярні підрозділи»

Міністерство оборони Росії дедалі більше централізувало своє командування і контроль над нерегулярними силами, що, швидше за все, сприятиме їх використанню в наступальних операціях в Україні, заявила 14 червня розвідка Великої Британії.

У розвідці нагадали, що в лютому 2023 року Міноборони Росії створило свій добровольчий корпус, який об’єднав в єдиній структурі управління понад 20 тисяч добровольців, резервістів, найманців і колишніх засуджених, що проходять службу в численних нерегулярних підрозділах.

«З моменту формування добровольчого корпусу Міноборони Росії дедалі частіше залучає нерегулярні сили до наступальних операцій, до яких вони погано підготовлені. Російські нерегулярні формування – це переважно легкі піхотні підрозділи, які не мають інтегрованої артилерії чи підтримки з повітря, що робить їх більш вразливими, ніж російські регулярні формування», – йдеться в повідомленні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Розвідка Британії: РФ розширюватиме вербування в інших країнах, щоб уникати внутрішньої мобілізації

«Таким чином, протягом останніх дев’яти місяців російські нерегулярні підрозділи, ймовірно, зазнали пропорційно більших втрат, ніж російські регулярні підрозділи», – додали в розвідці.

31 травня розвідка Великої Британії заявила, що, за її підрахунками, загальна кількість російських втрат (убитими і пораненими) з початку повномасштабної війни проти України в лютому 2022 року, ймовірно, досягла 500 тисяч. У 2024 році російські втрати продовжували залишатися на високому рівні, і в травні середні втрати російського особового складу становили понад 1200 осіб на день – це найвищий показник з початку війни, наголосили у розвідці.

Американський Інститут вивчення війни у квітні в одному зі своїх звітів зауважив, що армія Росії нарощує війська в обсягах, співмірних із її втратами в Україні останніми місяцями.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ISW: армія Росії нарощує війська у обсягах, співмірних із її втратами в Україні останніми місяцями