Суспільне покаже документальний фільм Радіо Свобода про масові вбивства у Бучі

У розслідуванні йдеться про вбивство полковника Служби безпеки України Олексія Теліженка, яке сталося під час російської окупації міста Бучі, що на Київщині

21 серпня, о 22:15 на телеканалі «Перший» Суспільного мовника вийде в ефір документальний проєкт «Буча: вбивство полковника СБУ Теліженка».

Це – перша частина розслідування Радіо Свобода про масові вбивства під час окупації Бучі. Автор – Дмитро Джулай. Після цього фільм покажуть місцеві телеканали Суспільного.

У розслідуванні йдеться про вбивство полковника Служби безпеки України Олексія Теліженка, яке сталося під час російської окупації міста Бучі, що на Київщині.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Викрадені нагороди. Радіо Свобода знайшло військових РФ, які, ймовірно, закатували полковника СБУ в Бучі

Авторові фільму вдалося знайти ймовірних причетних до цієї розправи завдяки викраденим нагородам полковника Теліженка, які зараз, ймовірно, експонуються в так званому музеї бойової слави спецназу Росгвардії «Кузбас», та професійним провалам високопоставлених псковських розвідників, які використовували телефон вбитого полковника СБУ для координації своїх дій на окупованій Київщині у березні 2022 року.

Після розслідування Радіо Свобода правоохоронні органи повідомили одному з фігурантів, псковському десантнику Аслану Каскулову підозру в убивстві полковника Теліженка.

Окрім Каскулова, правоохоронці також запідозрили у вбивстві полковника Теліженка й командира 175-ого ОРБ Дениса Суворова, який не фігурував в розслідуванні Радіо Свобода.