Росія: військові заявляють про завершення перевірки боєготовності на західному напрямку

Західний і Південний військові округи Росії розпочали перевірку боєготовності 25 січня

Підрозділи і авіація Західного військового округу Росії, що розташований біля українських кордонів, завершили планову перевірку боєготовності і повертаються до місць дислокації.

Про це повідомляє російська агенція Інтерфакс з посиланням на пресслужбу округу.

Західний і Південний військові округи Росії на тлі повідомлень США і країн Заходу, що Москва готує напад на Україну, почали перевірку боєготовності 25 січня

«Всі завдання, які стоять перед військами в рамках перевірки боєготовності, виконані повністю. У нас тривають планові заходи бойової підготовки на полігонах. Попереду цілий комплекс заходів, включаючи двосторонні тактичні навчання із залученням авіації та систем ППО», – цитує Інтерфакс слова командувача військами Західного військового округу Олександра Журавльова.

Він додав, що авіація округу повернулася на аеродроми постійного базування.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Reuters: Росія перемістила запаси крові і медобладнання до кордону України

Керівництво США, Євросоюзу та інших країн Заходу повідомляють про підготовку ймовірного вторгнення Росії в Україну з осені 2021 року через високу концентрацію російських військ біля кордонів. Російська влада заперечує можливість вторгнення і заявляє, що переміщення військових усередині країни – це «суверенне право» Росії.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Байден заявив про одностайність з європейськими партнерами на тлі зростання напруженості довкола України