У РФ трьох іноземців засудили до понад 40 років тюрми у справі про найманство

Йдеться про громадян США, Грузії та Латвії, які воювали на боці України, вирок оголошено заочно

Російський суд заочно засудив американця Сент-Джона Майкл-Артура до 14 років позбавлення волі за статтею про «найманство».

Згідно з вироком, Майкл-Артур з лютого 2022 року до травня 2024 року воював в Іноземному легіоні на боці України за щомісячну винагороду «не менше тисячі доларів США».

Також за аналогічною статтею суд заочно виніс вироки громадянам Грузії та Латвії. Шота Деметрашвілі за звинуваченням в участі у «Грузинському національному легіоні» отримав 14 років, Аніньш Атварс – 13 років колонії суворого режиму. Усіх троє оголошені у міжнародний розшук.

Раніше про винесені вироки за участь в Іноземному легіоні відомо не було. Повідомлялося, що за статтею про найманство російські суди заочно заарештовували громадян Норвегії, Фінляндії, Латвії, Польщі, Румунії, Нідерландів, Грузії та Нової Зеландії. Загалом російська влада розшукує близько 700 іноземців, які воюють на боці України.

Іноземний легіон територіальної оборони України виник після початку повномасштабного вторгнення Росії. Для охочих вступити до легіону Україна запровадила безвізовий режим. Скільки іноземців воюють на боці України – достеменно не відомо.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Засудили до страти в окупованому Донецьку: історія британця, який обороняв Маріуполь