Сили оборони півдня: російські військові вдарили по Одесі «Іскандерами»

Наслідки ракетної атаки по Одесі 15 березня 2024 року

Російські військові застосували для удару по Одесі 15 березня балістичні ракети «Іскандер-М», йдеться в повідомленні Сил оборони півдня.

«Ворог підступно вдарив балістикою по Одесі, випустивши з тимчасово окупованого Криму ракети «Іскандер-М», – зазначили військові.

У Силах оборони півдня уточнили, що внаслідок обстрілу зруйновано триповерхову будівлю рекреаційного об’єкта, пошкоджено щонайменше 10 приватних будинків, станцію техобслуговування, газопровід низького тиску, авто швидкої допомоги та пожежно-рятувальні автомобілі.

«Триває розбір завалів. Станом на зараз відомо про 14 загиблих, серед яких мешканці району, медик та рятувальник. 46 людей зазнали поранень, серед них 8 рятувальників», – йдеться в повідомленні.

У п’ятницю, 15 березня, російські військові завдали ракетного удару по Одесі. Влада каже про 14 загиблих і 46 поранених.

Російські військові регулярно атакують Одещину, застосовуючи, як правило, ударні дрони та ракети.

6 березня кортеж президента України Володимира Зеленського та грецька делегація перебували в Одесі на момент російського обстрілу. За даними CNN, тоді російська ракета вибухнула всього за 500 метрів від високопосадовців. Ні Зеленський, ні Міцотакіс не постраждали.

Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кількість загиблих унаслідок нічного обстрілу Вінниччини зросла до двох – влада