Росія: влада Воронезької області каже про атаку дронів на підприємства і пожежу

Влада Воронезької області РФ заявила начебто про «атаку безпілотників» (фото ілюстративне)

Влада Воронезької області РФ заявила про «атаку безпілотників» у ніч проти суботи, 5 жовтня.

За словами губернатора Воронезької області Олександра Гусєва, «вночі була здійснена атака БпЛА на кілька підприємств, які виробляють цивільну продукцію. Унаслідок атаки одна людина зазнала поранень – у постраждалого виявили травми від уламків дрона».

Крім цього, на території одного із підприємств виникла пожежа, прозвітував глава регіону.

Водночас у Міноборони Росії заявили, що «в ніч проти 5 жовтня протиповітряні сили збили 10 безпілотників над Бєлгородською, Воронезькою і Курською областями».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Білорусі затримали жінку, з камери будинку якої було зняте падіння «Шахеда»

Редакція Радіо Свобода не має можливості перевірити ці дані з незалежних джерел.

Після початку повномасштабної війни проти України прикордонні російські регіони регулярно зазнають атак безпілотників та ракет. Бєлгородська область, з території якої сили РФ обстрілюють Харківську область України, страждає більше за інші регіони, оскільки її обстрілюють ще й зі ствольної артилерії. Журналісти видання «7х7» підрахували, що з початку війни загинули щонайменше 243 жителі Бєлгородської області, а по всій Росії – не менш як 346.

14 серпня в регіоні запровадили режим надзвичайної ситуації регіонального рівня. Це пов’язане з діями ЗСУ в сусідній Курській області. 15 серпня в Бєлгородській області запровадили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Росії повідомляють про пожежу на нафтобазі після удару дронів