Росія: в Москві спалахнула пожежа у військовому училищі, медіа пишуть про атаку дрона

У Москві в районі Кузьминки 6 жовтня спалахнула пожежа, ймовірно, через атаку дрона (фото ілюстративне)

У Москві в районі Кузьминки 6 жовтня спалахнула пожежа, ймовірно, через атаку дрона. Горить навчальний заклад, який належить Міноборони РФ, повідомляє російський телеграм-канал SOTA.

«У Кузьминках – пожежа, ймовірно, після атаки безпілотника на Московське вище загальновійськове командне училище. Поруч розташовуються стрільбище та автомобільна заправка», – йдеться у повідомленні.

Місцеві жителі кажуть, що «було чути вибухи та звуки, схожі на постріли, але нетривалий час».

Загалом, за даними російського Міноборони, «в ніч із суботи на неділю над трьома російськими регіонами ППО збили чотири українські дрони. Два безпілотники були знищені в небі на Курській областю і по одному над територіями Бєлгородської та Воронезької областей». Губернатори цих трьох регіонів не повідомляли про постраждалих та руйнування.

Вище загальновійськове командне училище – військовий заклад вищої освіти збройних сил РФ. Найстаріший військовий навчальний заклад країни, заснований 15 грудня 1917 року.

З 2015 року училище готує командний склад з вищою військово-спеціальною освітою за чотирирічною системою військової освіти для механізованих військ та сухопутних військ збройних сил РФ.

Редакція Радіо Свобода не має можливості перевірити ці дані з незалежних джерел. У Міноборони України наразі дану інформацію не коментували.

Після початку повномасштабної війни проти України прикордонні російські регіони регулярно зазнають атак безпілотників та ракет. Бєлгородська область, з території якої сили РФ обстрілюють Харківську область України, страждає більше за інші регіони, оскільки її обстрілюють ще й зі ствольної артилерії. Журналісти видання «7х7» підрахували, що з початку війни загинули щонайменше 243 жителі Бєлгородської області, а по всій Росії – не менш як 346.

14 серпня в регіоні запровадили режим надзвичайної ситуації регіонального рівня. Це пов’язане з діями ЗСУ в сусідній Курській області. 15 серпня в Бєлгородській області запровадили режим надзвичайної ситуації федерального масштабу.

Your browser doesn’t support HTML5

Операції українських спецслужб на тимчасово окупованих територіях: що за лаштунками?