Росія продовжує спроби повернутися в європейський футбол

Президент УЄФА Александер Чеферін (на фото) вважає малоймовірним повернення російських команд до завершення війнив Україні

Росія продовжує переговори з керівним органом європейського футболу, УЄФА, щодо скасування заборон, накладених після вторгнення в Україну, інформує агенція Reuters 18 квітня. Ці переговори є жорсткими, передають російські інформагенції слова генерального секретаря Російського футбольного союзу (РФС) Максима Митрофанова.

«Ми ведемо переговори з УЄФА про зняття заборони і відновлення (повноцінного членства – ред.). Переговори тяжкі – це довгі розмови, які ведуться постійно. УЄФА не хоче, щоб РФС пішов, і РФС цього не хоче», – каже Митрофанов.

РФС раніше заявляв, що розгляне можливість перейти до футбольної федерації Азії, щоб знову виступати в міжнародних змаганнях.

Керівник УЄФА Александер Чеферін цього місяця заявив, що буде дуже важко скасувати дискваліфікацію Росії до закінчення війни.

«Нічого нового Чеферін не сказав – це очевидні речі», – так прокоментував ці заяви Митрофанов.

УЄФА і керівний орган світового футболу ФІФА в лютому 2022 року вирішили, що всі російські команди – і збірні, і клуби – будуть відсторонені від участі у міжнародних змаганнях. Ця заборона досі не скасована.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Футбол та «картографічні війни»: чи залишить Росія УЄФА через Крим?