За добу внаслідок російських обстрілів загинув житель Донеччини, є поранені

Ілюстраційне фото. Російські ракети, випущені по Харківщину, березень 2024 року

Протягом доби внаслідок російських обстрілів загинув житель Донецької області, повідомив голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін.

«За 21 травня росіяни вбили одного жителя Донеччини – у Розі. Ще три людини в області за добу дістали поранення», – заявив він.

Голова Харківщини Олег Синєгубов повідомив, що армія РФ обстріляла напередодні кілька населених пунктів регіону.

«18:30 Харківський район, с. Гоптівка. Внаслідок артобстрілу отримала поранення жінка», – написав він у своєму телеграм-каналі.

Читайте також: ДСНС: на Київщині через пожежу в приватному будинку загинуло троє людей, серед них – дитина

Також у селищі Білий Колодязь обстріли пошкодили будівлю підприємства, у Золочеві – дитячий садок, ринок, школу, магазини й житлові будинки.

У селі Липці російський артилерійський обстріл поцілив у подвір’я, пошкодивши дві господарчі споруди та будинок.

За даними очільника Херсонської ОВА Олександра Прокудіна, протягом доби російські війська обстріляли 17 населених пунктів, в тому числі обласний центр.

Атаки пошкодили житлові будинки, стільникову вежу, агропідприємство, газопровід та приватні автомобілі.

«Через російську агресію вісім людей дістали поранення, з них – одна дитина», – заявив Прокудін.

Читайте також: Влада: внаслідок удару по Чугуєву постраждала жінка, пошкоджений дитсадок

Про російські обстріли населених пунктів також повідомили очільники Миколаївщини та Дніпропетровщини. За їхніми даними, ніхто не постраждав.

Російські військові регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони. Попри докази і свідчення, Москва від початку повномасштабного вторгнення заперечує цілеспрямовану атаку на цивільних.

Моніторингова місія ООН з прав людини в Україні станом на початок квітня верифікувала дані про загибель в Україні 10 810 цивільних людей, поранення 20 556 – від початку повномасштабного вторгнення РФ. В організації заявляють, що реальна кількість жертв серед цивільних осіб є набагато вищою.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Вночі Сили ППО знищили понад 20 «шахедів» – ЗСУ