ОВА: російські війська вночі та зранку 18 разів обстріляли Сумщину, є поранений

Ілюстраційне фото. Наслідки російського удару в Ямполі, Сумщина, вересень 2024 року

Російські війська вночі та зранку 12 жовтня обстріляли Сумську область 18 разів, заявляє обласна військова адміністрація.

У області зафіксували 40 вибухів. Під вогонь потрапили Сумська, Миколаївська, Юнаківська, Білопільська, Миропільська, Краснопільська, Шалигинська громади.

«Сумська громада: здійснено ракетний удар (1 вибух), у результаті поранено 1 цивільну особу. Також зафіксовано обстріли ударними БпЛА «Герань-2» (5 вибухів)», – повідомляє обласна влада.

За даними ОВА, російські війська застосовували ствольну артилерію, керовані авіаційні бомби, FPV-дрони та ракети.

Читайте також: Повітряні сили повідомляють про збиття 24 безпілотників в ході нічної атаки Росії

Напередодні Сумська ОВА повідомляла, що протягом дня в регіоні зафіксували 98 російських обстрілів, у 12 громадах пролунали 216 вибухів. В Есманьській громаді один цивільний зазнав поранення.

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони носять цілеспрямований характер.