Башкортостан лідирує серед регіонів Росії за кількістю загиблих на війні проти України – Idel.Реалії

Аналіз некрологів показав, що саме набір добровольців є зараз «основним способом поповнення рядів російських військових, які перебувають в Україні»

Від початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну загинули щонайменше 20 тисяч уродженців і жителів російського Поволжя, підрахував проєкт Радіо Свобода Idel.Реалії на основі повідомлень родичів і влади у соціальних мережах. У списку видання – лише ті загиблі, чию смерть визнала російська сторона: родичі загиблих, навчальні заклади чи організації.

За даними журналістів, Башкортостан лідирує за кількістю загиблих не лише у Поволжі, а й загалом по Росії: понад 3000 уродженців і жителів цього регіону загинули на війні. Ці висновки збігаються з підрахунками Російської служби «Бі-Бі-Сі» і «Медіазони». За даними цих видань, станом на 20 вересня на війні проти України, за підтвердженими даними, загинули щонайменше 2775 уродженців Башкортостану – більше, ніж в інших регіонах Росії.

Друге і третє місце за кількістю загиблих, згідно з підрахунками Idel.Реалій, посідають Татарстан (2724 загиблих) і Пермський край (2296). Найменші втрати зафіксовано серед жителів Пензенської області (461) і Мордовії (307).

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Понад 655 тисяч солдатів – Генштаб ЗСУ оновив дані про втрати РФ у війні

Журналісти вказують, що реальні цифри можуть бути набагато вищими. Зазначається, що за указом голови Башкортостану Радія Хабірова в республіці створені кілька батальйонів, а виплати тим, хто уклав контракт із Міністерством оборони РФ, досягли одного мільйона рублів.

За підрахунками Російської служби «Бі-Бі-Сі» й «Медіазони», після початку повномасштабного вторгнення армії РФ в Україну на фронті загинули понад 70 000 російських військових. За даними журналістів, кожен п’ятий загиблий уклав контракт уже після початку війни.

Аналіз некрологів показав, що саме набір добровольців є зараз «основним способом поповнення рядів російських військових, які перебувають в Україні». Раніше повідомлялося, що вперше з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну втрати російських добровольців перевищили втрати інших категорій учасників війни, у тому числі ув’язнених (19% усіх встановлених смертей) і мобілізованих (13%).

Журналісти підкреслюють, що десантників і спецназівців, які вціліли в перші місяці вторгнення, російське військове командування почало берегти, використовуючи їх для утримання позицій і снайперських операцій.

Міноборони РФ не розкриває даних про кількість загиблих у війні з Україною військових, добровольців й ув’язнених. Востаннє відомство оголосило загальну кількість втрат особового складу у вересні 2022 року – 5937 загиблих.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Розвідка Британії: Росія буде далі змушувати призовників підписувати контракти, щоб відправляти їх на війну