Росія: в Новосибірську невідомий підпалив будівлю управління ФСБ

Російська влада офіційно про підпал не повідомляла

У російському Новосибірську невідомий кинув пляшку із займистою сумішшю у вікно будівлі обласного управління ФСБ, повідомила Baza.

За даними телеграм-каналу, інцидент стався в ніч на 3 жовтня, на першому поверсі будівлі пожежа виникла. Один кабінет вигорів повністю, вікна зараз забиті. Сліди пожежі залишилися також на фасаді будівлі. Палій нібито «виконував завдання шахраїв із території України».

Російська влада офіційно про підпал не повідомляла.

Головне управління розвідки Міноборони України вранці 4 жовтня опублікувало відео підпалу, де видно, як невідомий розбиває вікно на першому поверсі будівлі й кидає всередину приміщення якийсь предмет. Полум’я перекидається на його одяг, проте невідомому вдається загасити вогонь і втекти.

Від початку російського широкомасштабного вторгнення на територію України по всій Росії почали підпалювати військкомати, відділи поліції, будівлі міських адміністрацій і приймальні владної партії «Єдиної Росії». Після оголошення мобілізації кількість таких атак зросла. У низці випадків затримані стверджували, що на підпал їх вмовили незнайомці через інтернет. Російська влада розцінює подібні підпали як теракти.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Росії за два роки понад пів тисячі людей стали учасниками кримінальних справ про підпали – правозахисники