Спецслужби США і Британії звинуватили ГРУ в сотнях хакерських атак 

Згідно з документом, атаки «майже напевно» тривають і зараз

Хакери, які працюють на російську військову розвідку, відому як ГРУ, з середини 2019 року атакують сотні цілей у США і Європі, намагаючись зламати їхні паролі. Про це йдеться в спільному звіті спецслужб США і Великої Британії, опублікованому 1 липня.

Згідно з документом, атаки «майже напевно» тривають і зараз. Вони сконцентровані на урядових і військових структурах і їхніх підрядниках, експертних центрах, енергетичних компаніях і медіа, політичних партіях, університетах.

У документі не йдеться про конкретну мету таких атак і про інформацію, доступ до якої могла отримати російська розвідка. Потенційним цілям хакерів спецслужби рекомендують стандартні заходи комп’ютерної безпеки: в тому числі відмову від простих і повторюваних паролів, введення двофакторної автентифікації і контроль за користувачами.

Захід регулярно звинувачує або підозрює російські спецслужби в масованих кібератаках. Росія ці звинувачення завжди заперечує. У 2020 році президент Володимир Путін запропонував США відновити співпрацю у сфері кібербезпеки.

Помічник генерального прокурора США з національної безпеки Джон Демерс тоді заявив, що дії російських хакерів «є нагадуванням, чому ця пропозиція не більш ніж брехлива риторика», у заяві держсекретаря США Майкла Помпео було сказано, що Росія «є одним із найбільших руйнівників глобального інтернету».

Встановлюйте оновлений застосунок Радіо Свобода на смартфони та планшети на платформах iOS та Android.