У Росії заявили про масовану атаку дронів: ціллю міг бути аеродром, де раніше помітили літак А-50

Як пише російська служба Радіо Свобода, в Таганрозі в ніч на 9 березня дрон впав і вибухнув за 900 метрів від місця, де раніше на супутниковому знімку був помічений російський літак далекої радіолокаційної розвідки А-50

У Росії заявили про масовану атаку безпілотників у ніч на 9 березня, Міноборони країни відзвітувало про нібито перехоплення і збиття 47 дронів у чотирьох регіонах Росії (у Бєлгородській, Курській, Волгоградській і Ростовській областях). В атаці Міноборони Росії звинувачує Україну.

Як пише російська служба Радіо Свобода, в Таганрозі в ніч на 9 березня дрон впав і вибухнув за 900 метрів від місця, де раніше на супутниковому знімку був помічений російський літак далекої радіолокаційної розвідки А-50.

У Росії може залишатися п’ять або шість таких літаків у льотному стані. Кожен із них коштує близько пів мільярда доларів. А-50 використовуються для розвідки й координації комбінованих ударів, наприклад, що завдаються одночасно стратегічними бомбардувальниками і крилатими ракетами. Українські військові раніше заявили про збиття двох таких російських літаків.

Очевидці повідомляли про «масовий» наліт безпілотників на Таганрог вночі 9 березня і про щонайменше п’ять вибухів.

Телеграм-канал Baza пише, що ймовірним об’єктом атаки в Таганрозі могло бути авіаційне підприємство, яке входить до складу науково-технічного комплексу імені Берієва.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зенітники «відпрацювали» по літаках на відстані понад 150 км – ЗСУ

Губернатор Ростовської області Росії Василь Голубєв заявив, що «внаслідок масової атаки БПЛА на Таганрог загиблих немає». За його словами, поранення зазнав співробітник МНС Росії, який «брав участь в усуненні наслідків на землі». Його госпіталізували.

У Курську уламки збитого безпілотника впали на дах поліклініки, заявив губернатор Курської області Росії Роман Старовойт. За його словами, в результаті пошкоджена покрівля, постраждалих немає.

Українська влада і військові ситуацію наразі не коментували. Водночас Повітряні сили ЗСУ повідомили, що в ніч проти 9 березня російські військові атакували Україну 15 безпілотниками типу Shahed, сили ППО знищили 12 дронів у межах Дніпропетровської, Донецької і Полтавської областей. Один із безпілотників упав на територію промислового підприємства у Криворізькому районі Дніпропетровської області, повідомив голова місцевої обласної військової адміністрації Сергій Лисак.

Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в російські регіони регулярно прилітають бойові дрони, внаслідок чого є руйнування і жертви. Міноборони Росії стверджує, що атаки ведуться з українського боку. Здебільшого Київ ці повідомлення не коментує.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У РФ заявили про обстріл залізничної станції і вибух на нафтобазі