Число хворих на COVID-19 у Росії наблизилося до 700 тисяч

За минулу добу коронавірусну інфекцію виявили ​​у 6368 людей

Число хворих на коронавірусну інфекцію COVID-19 у Росії від початку епідемії наблизилося до 700 тисяч і склало 694 230, свідчать дані оперативного штабу по боротьбі з поширенням хвороби.

За минулу добу коронавірусну інфекцію виявили у 6368 людей. Щоденний приріст у менше ніж сім тисяч нових випадків спостерігається 12 день поспіль, свідчить офіційна статистика. Померли за день 198 людей, від початку епідемії – 10 494.

Одужали за добу 9551 людина, загалом – 463 880.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Кількість померлих від коронавірусу в Росії перевищила 10 тисяч

На початку епідемії переважна більшість нових випадків припадали на Москву. Зараз на місто припадає менше ніж 10 відсотків приросту. На другому місці за кількістю нових випадків перебуває Ханти-Мансійський автономний округ, де за добу виявлено 283 нових випадки.

Понад 200 нових випадків виявили у Санкт-Петербурзі, Іркутській і Свердловській областях. Майже стільки ж – у Нижньогородській області і Ямало-Ненецькому автономному окрузі.

Your browser doesn’t support HTML5

Вакцина для всіх. Чи є прогрес у створенні вакцини від коронавірусу? (відео)

Статистика федерального штабу часто різниться з даними регіонів і уряду, в тому числі її смертність іноді в рази менша, ніж фіксує Росстат. Проте вона дає можливість спостерігати за тенденціями у ситуації з хворобою в Росії.

Нещодавно соціологи відзначали, що майже 60 відсотків російських лікарів не довіряють офіційній статистиці по коронавірусу, а майже половина – вважає дані про число заражених і померлих заниженими. Довіра до офіційної інформації про коронавірус поступово знижується і загалом серед росіян, відзначають соціологи.