Росія: адвокатам Навального продовжили арешт до серпня

За даними російського видання «Медіазона», один із адвокатів (Ігор Сергунін, на фото) визнав провину

У Росії Басманний районний суд Москви продовжив до 3 серпня арешт трьом адвокатам померлого у колонії опозиціонера Олексія Навального.

Вадим Кобзєв, Олексій Ліпцер й Ігор Сергунін обвинувачені в участі в екстремістській спільноті.

Як повідомило російське видання «Медіазона» із зали суду, захист обвинувачених просив призначити адвокатам запобіжний захід, не пов’язаний із триманням у СІЗО, долучивши зокрема документи про інвалідність матері Олексія Ліпцера, але суд наполіг на продовженні арешту.

«Нас звинувачують у тому, що ми передавали інформацію Навальному. І ось Навальному це більше не потрібно. Він помер», – заявив перед ухваленням рішення Вадим Кобзєв.

При цьому третій адвокат Ігор Сергунін, згідно з повідомленням кореспондента «Медіазони», визнав провину. На засіданні про це повідомив слідчий, додавши, що Сергунін дає свідчення у справі. Інших джерел цієї інформації поки що немає.

Адвокатів Олексія Навального, які представляли інтереси політика у різний час, затримали й заарештували у жовтні минулого року. За версією слідства, вони, «використовуючи свій статус», регулярно передавали листи опозиціонера з колонії його соратникам, і таким чином Навальний «продовжив здійснювати функції лідера та керівника екстремістської спільноти».

Стаття про створення екстремістської спільноти – один із пунктів звинувачення у останній справі Навального. За нею суд засудив політика до 19 років колонії особливого режиму. 16 лютого Навальний помер у колонії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ.

Крім Кобзєва, Ліпцера і Сергуніна, у справі проходять ще два адвокати – Олександра Федулова й Ольга Михайлова. Вони встигли виїхати з Росії, суди заарештували їх заочно.