Компанія Rheinmetall прозвітувала про передачу Україні ще 20 Marder

Поставка була завершена наприкінці третього кварталу 2024 року. Фото ілюстративне

Німецька компанія Rheinmetall передала Збройним силам України ще 20 бойових машин піхоти (БМП) Marder, повідомляє пресслужба компанії.

Поставка була завершена наприкінці третього кварталу 2024 року. Таким чином, загальна кількість бойових машин, переданих безпосередньо Україні або в рамках так званих кільцевих обмінів (Ringtausch), становить близько 200 одиниць.

За повідомленням, тризначна кількість з них – це бойові машини піхоти Marder 1A3, також компанія Rheinmetall поставила бойові машини піхоти Marder і основні бойові танки Leopard у двозначних кількостях в рамках кільцевого обміну.

Версія Marder 1A3, яку Rheinmetall постачає в Україну, має додаткові лазерні далекоміри для ефективного та точного ураження цілей. Першу поставку 20 бойових машин цього типу Rheinmetall організував за дорученням німецького уряду в березні 2023 року, подальші поставки виражалася двозначними цифрами.

17 жовтня уряд Німеччини оновив перелік наданої Україні військової допомоги. У цьому переліку йшлося про надання Україні 20 бойових машин піхоти Marder та боєприпасів до них. Загалом, за даними німецького уряду, Берлін надав Україні 140 бойових машин піхоти Marder із запчастинами (зі складу Бундесверу та від промисловості).