РФ виробляє артилерійських снарядів майже втричі більше, ніж партнери можуть надати Україні – CNN

Порожні артилерійські снаряди стоять на виробничій лінії виробника зброї Nammo, 17 січня 2024 року в Рауфоссі, Норвегія

Росія виробляє майже втричі більше артилерійських снарядів, ніж Сполучені Штати та інші країни Заходу можуть постачати Україні. Про це 11 березня повідомив телеканал CNN з посиланням на оцінки альянсу. За даними джерел каналу, Москва виробляє за місяць 250 тисяч артилерійських снарядів, західні країни можуть виробляти для України 100 тисяч.

Артилерійські заводи в Росії працюють цілодобово в три зміни, розповів чиновник НАТО. Крім того, Москва купує снаряди в інших країнах, переважно КНДР та Ірані. «Росія ввела в гру все, що має. Їхня воєнна машина працює на повній швидкості», – сказав телеканалу представник розвідки.

Українська армія, за повідомленнями кількох джерел, відчуває зараз снарядний голод. За цими даними, Росія використовує за день близько 10 тисяч снарядів, Україна – близько двох тисяч. Країни Заходу шукають можливості купити необхідні снаряди на зовнішніх ринках та збільшити виробництво.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Артилерія РФ проти гаубиць НАТО. Хто б’є далі?

На початку березня журнал Der Spiegel писав, що для більшого виробництва снарядів західним країнам може не вистачати пороху. У матеріалі зазначалося, що один із найбільших виробників ключового компонента збройового пороху, нітроцелюлози, Китай зупинив її постачання до Європи. При цьому, згідно з незалежними розслідуваннями, постачання триває на російський ринок.