У Росії заявляють про збиття майже пів сотні українських дронів, з них половини – у Брянській області

Резервуари з нафтою палають унаслідок влучання дронів, фото ілюстративне

Упродовж ночі над російськими регіонами сили ППО збили 47 українських безпілотників, стверджують у міністерстві оборони Росії зранку 9 жовтня.

Найбільше дронів, за цим повідомленням, було збито над Брянською областю — 24. Очільник регіону Олександр Богомаз про постраждалих та руйнування на землі не повідомляв. Місцеві видання писали, що вночі сирени було чути у Карачевському районі. Телеграм-канал «Приграничье Брянськ» опублікував відео, на якому чути гуркіт та звуки вибухів, і стверджує з посиланням на підписників, що після атаки дронів спалахнув місцевий склад (що було на складі, не уточнюється).

Голова Центру протидії дезінформації Ради національної безпеки та оборони України Андрій Коваленко стверджує, що на складі зберігалися боєприпаси, зокрема з КНДР, а також керовані авіабомби. За його словами, на Брянщині українські дрони вразили 67-й арсенал Головного ракетно-артилерійського управління Міноборони (ГРАУ).

Ще п’ять безпілотників протягом ночі були знищені над Бєлгородською областю, по два – над Курською та Ростовською, один – у Краснодарському краї, 13 – над акваторією Азовського моря, заявили в Міноборони.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Російська влада розширює зону евакуації у Феодосії через пожежу