Прокуратура в РФ скасувала відмову відкривати справу про смерть Навального – Жданов

Раніше ямальське відділення Слідчого комітету Росії відмовило у відкритті справи, заявивши, що смерть Навального не має кримінального характеру

Прокуратура Ямало-Ненецького автономного округу Росії визнала незаконною відмову слідства порушувати кримінальну справу за фактом смерті опозиційного політика Олексія Навального, повідомив 3 вересня його соратник Іван Жданов, опублікувавши документ.

Згідно з листом прокуратури, рішення про відмову скасоване, матеріали справи повернули до відділу Слідкому в окрузі.

«Це не означає, що кримінальну справу порушать. Це означає, що продовжиться перевірка», – написав Жданов, припустивши, що проводити перевірку «будуть нескінченно довго».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Голова Служби зовнішньої розвідки РФ пояснив смерть Навального «особливістю людей»

Раніше ямальське відділення Слідчого комітету Росії відмовило у відкритті справи, заявивши, що смерть Навального не має кримінального характеру і є «наслідком комбінованого захворювання». Стверджувалося, що тригером стало критичне підвищення артеріального тиску.

Після цього листа з вимогою відкрити кримінальну справу про недбалість проти співробітників Федеральної служби з виконання покарань РФ підписали майже двісті російських лікарів.

Навальний загинув 16 лютого 2024 року в колонії особливого режиму в селищі Харп Ямало-Ненецького автономного округу. Прихильники політика вважають, що його вбили. За час свого ув’язнення Навальний понад 300 днів провів у ШІЗО із суворими умовами утримання.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія: суд відмовив матері Навального у позові до колонії, де він помер