У РФ затримали учасників акції «Їжа замість бомб»

Акція «Їжа замість бомб» з’явилася у 80-х роках у США як спосіб привернути увагу влади до проблем бідності

У російському місті Єкатеринбург затримали учасників акції «Їжа замість бомб», двоє з них провели ніч у відділку поліції, повідомляє правозахисний проєкт «ОВД-Інфо».

Ще двох затриманих, зокрема неповнолітнього учасника акції, відпустили з поліції з адміністративними протоколами про порушення порядку проведення публічної акції.

До затриманих приїздив захисник від «ОВД-Інфо» Артем Шульман, але його не пустили всередину і силоміць виштовхали з території відділку, ударивши об стіну. Про це він сам повідомив виданню «It's My City».

6 жовтня активісти «Союзу маоїстів Уралу» проводили акцію з роздачі їжі бездомним, під час якої їх затримали співробітники поліції. Соратники затриманих повідомили, що у відділку на них «сильно тиснуть» і «погрожують».

Акція «Їжа замість бомб» з’явилася у 80-х роках у США як спосіб привернути увагу влади до проблем бідності. У Росії акції регулярно відбуваються в Москві, Санкт-Петербурзі, Самарі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Помирають під час фільтрації»: через що проходять українці у «Шереметьєво» дорогою на окуповані території