У РФ хокеїстів-аматорів затримали через бійку на майданчику з командою ФСБ

Кримінальну справу про хуліганство порушили у столиці російської Єврейської автономної області Біробіджані проти гравців хокейної команди «Тафгай» – після аматорського матчу з командою регіонального управління ФСБ. Причиною стала бійка на льоду, гравці «Тафгая» заарештовані, повідомляє проєкт Радіо Свобода Сибір.Реалії.

Як уточнює видання Baza, «Тафгай» грав із командою УФСБ навесні. Матч був напруженим, між командами сталася сутичка. Бійка на хокейному майданчику є поширеним явищем, і зазвичай у таких випадках найактивніших учасників хокейні судді карають штрафними хвилинами (або вилученням до кінця гри, якщо йдеться про очевидну шкоду здоров'ю). Однак цього разу після змагання п’ятьох гравців «Тафгая» заарештували на п’ять діб та оштрафували, а організатори турніру оголосили про їхню дискваліфікацію.

У червні справа отримала новий розвиток: проти хокеїстів-аматорів порушили кримінальну справу за статтею «хуліганство, вчинене групою осіб за попередньою змовою, пов’язаною з опором представнику влади». У трьох із них взяли підписки про невиїзд.

26 вересня поліція затримала двох гравців із команди, яка протистояла хокеїстам із ФСБ. Слідство просить заарештувати їх через те, що вони мають закордонні паспорти і нібито можуть спробувати втекти від правосуддя.

За інкримінованою статтею хокеїстам-аматорам може загрожувати до семи років позбавлення волі. 30 вересня суд у Біробіджані оголосить про запобіжний захід фігурантам справи.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Ви хотіли безладу? Ось – маєте!». Як офіцери ФСБ відділяли Каліфорнію від США