У регіоні РФ вирішили допомогти родинам «учасників СВО» замість ремонту шкіл

Ремонт у російській школі, фото ілюстративне

У Росії влада Іркутської області відмовилася збільшити витрати на капітальний ремонт шкіл, спрямувавши кошти на допомогу родинам учасників війни в Україні та зарплату бюджетникам. Про це за підсумками сесії Законодавчих зборів регіону повідомив депутат від «Єдиної Росії» Едуард Дьомін.

За словами Дьоміна, депутати погодилися з урядом у тому, що «допомога учасникам СВО та заробітна плата, за всієї проблематичності з капітальним ремонтом, пріоритетніша». Капітальний ремонт шкіл, які не отримали фінансування, запланували на 2025 рік.

Загалом депутати підвищили витрати бюджету на 11 мільярдів рублів, із них майже три з половиною мільярди – додатково виділили на підтримку війни в Україні, звернуло увагу видання «7х7». У квітні 2024 року в регіоні вдвічі підвищили одноразові виплати за підписання контракту з міністерством оборони – з 200 до 400 тисяч рублів. Учасникам війни, які мають каліцтво, також надають виплати на суму один мільйон рублів на погашення іпотеки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія: понад 3500 учасників війни проти України займаються «вихованням» школярів 

У 2022 році повідомлялося, що влада Іркутської області планує відремонтувати понад 200 шкіл за програмою «Модернізація шкільних систем освіти». У 2024 році голова області Ігор Кобзєв заявив, що в найближчі три роки заплановано ремонт 14 шкіл, а ще 41 об’єкт влада хоче включити до програми додатково.