Росія: під час масових заворушень біля Челябінська затримали десятки людей

За даними місцевих телеграм-каналів і очевидців, будинок у Коркіно закидали камінням і пляшками з займистою сумішшю

Десятки людей були затримані в російському місті Коркіно, яке розташоване за 35 кілометрів від Челябінська і є частиною агломерації Великого Челябінська, після масових заворушень, що сталися там 24 жовтня.

Як повідомляє російська служба Радіо Свобода, заворушення почалися після вбивства місцевої жительки, яка працювала в таксі. Її тіло з ножовими пораненнями знайшли в машині.

Ввечері 24 жовтня жителі Коркіно зібралися біля будинку, який належить представникам ромської діаспори, оголосивши винними у злочині двох приїжджих осіб. За даними місцевих телеграм-каналів і очевидців, будинок закидали камінням і пляшками з займистою сумішшю. Після цього на місце приїхали працівники спецпідрозділів, які оточили будинок і відтіснили натовп.

Розрізнені групи осіб розійшлися містом і підпалили ще два будинки і кілька автомобілів, які, згідно з їхньою інформацією, належали ромам.

Губернатор регіону Олексій Текслер відреагував на те, що сталося. Він заявив, що двоє його заступника і підрозділи сил спеціального призначення Росгвардії поїхали до Коркіно.

Місцеве видання 74.ru повідомило, що представники ромської діаспори масово виїжджали до сусіднього міста Єманжелінська, і що щонайменше 30 осіб, які брали участь у погромах, були доставлені до поліцейських відділів. Місцеві жителі також стягуються до відділків поліції для підтримки затриманих.

ЗМІ повідомляють також про затримання одного з підозрюваних у вбивстві жінки – 17-річного підлітка. Водночас регіональне управління Слідчого комітету РФ зазначило, що причетність підлітка до злочину ще не підтверджена.