Засідання у форматі «Рамштайн» проведуть у листопаді – Білий дім

Президент України Володимир Зеленський (посередині) під час засідання Контактної групи з питань оборони України у форматі «Рамштайн». Штаб-квартирі НАТО. Брюссель, Бельгія, 11 жовтня 2023 року

Засідання контактної групи з питань оборони України «Рамштайн» проведуть у листопаді, повідомили у Білому домі.

«Обидва лідери також обговорять засідання Контактної групи з оборони України, яке проведуть наступного місяця, щоб продовжувати підтримку, необхідну Україні для перемоги в цьому конфлікті», – сказала на брифінгу речниця Білого дому Карін Жан-Пʼєр.

Читайте також: Білий дім: Байден не зможе зустрітися із Зеленським у Німеччині, але поговорить з ним по телефону

Минулого тижня президент США Джо Байден скасував свою подорож до Німеччини, зокрема для участі в Контактній групі з питань оборони України, через ураган «Мілтон». 9 жовтня стало відомо, що засідання у форматі «Рамштайн», яке мало відбутися 12 жовтня, відклали.

Раніше український президент повідомляв, що під час 25-ї зустрічі у форматі «Рамштайн» (12 жовтня) Україна надасть план перемоги усім партнерам. Також генеральний секретар НАТО Марк Рютте на пресконференції у Києві анонсував, що на засіданні планують обговорити з президентом США Джо Байденом питання дозволу застосовувати далекобійну зброю по військових обʼєктах у Росії.

Однак минулого тижня президент України Володимир Зеленський відвідав Британію, Францію, Італію та Німеччину, де провів низку зустрічей із місцевими лідерами, представляючи український план завершення війни та ведучи переговори про подальшу підтримку.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський у Раді перерахував пункти плану перемоги України. Перший – запрошення до НАТО