«Безжалісний напад Росії»: президентка Молдови щодо ракетного удару по Києву

«Європейські лідери збираються в Ісландії, щоб засудити цю жорстоку війну і притягнути винних до відповідальності», – Мая Санду

Нічний удар по Києву є «ще одним нагадуванням про зневажливе ставлення Росії до міжнародних норм», зазначила президентка Молдови Мая Санду, коментуючи ракетну атаку армії РФ по столиці України в ніч проти 16 травня.

«Стривожена черговою жахливою атакою на Київ. Безжалісний напад Росії на цивільне населення є нагадуванням про її повне нехтування міжнародними нормами. Європейські лідери збираються в Ісландії, щоб засудити цю жорстоку війну і притягнути винних до відповідальності», – зазначила Санду.

Російські війська останнім часом активізували атаки по Україні, зокрема, із застосуванням дронів. Уночі 16 травня в Україні двічі оголошувалася повітряна тривога. За повідомленнями представників влади, обʼєктом атаки став Київ.

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі проєкту Радіо Свобода «Свобода.Ранок» повідомив, що Київ атакували з усіх напрямків «Кинджалами», «Калібрами» та «Іскандерами». Він розповів, що російські військові використали бойову авіацію, кораблі у Чорному морі та наземні пускові установки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Київ атакували з усіх напрямків «Кинджалами», «Калібрами» та «Іскандерами» – Ігнат

За повідомленням командування Повітряних сил ЗСУ, уночі 16 травня вдалося збити всі 18 запущених російськими військовими ракет, серед яких було шість ракет типу «Кинджал».

За інформацією Державної служби з надзвичайних ситуацій, під час ракетного удару сталася пожежа в Солом’янському районі. Попередньо, падіння уламків зафіксовано у Солом’янському, Святошинському, Шевченківському, Оболонському та Дарницькому районах, кажуть рятувальники.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Київ атакували ракетами. За що дали хабар голові Верховного суду? Лукашенко хворий?
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія збільшила кількість ракетоносіїв у Чорному морі – ОК «Південь»