У Раду надійшли заяви про відставку від трьох міністрів і голови ФДМУ – спікер

«Усі заяви будуть розглянуті на одному з найближчих пленарних засідань»

До Верховної Ради України надійшли заяви про відставку від міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна, міністра юстиції Дениса Малюськи, міністра захисту довкілля і природних ресурсів Руслана Стрільця і від голови Фонду державного майна Віталія Коваля, повідомив спікер Руслан Стефанчук.

«Усі заяви будуть розглянуті на одному з найближчих пленарних засідань», – написав він у соцмережах, оприлюднивши фото згаданих заяв.

Раніше сьогодні народний депутат від «Голосу» Ярослав Железняк прогнозував, що парламент може розглянути кадрові зміни в уряді в два етапи: спочатку звільнення, «а потім цілий день кадрові призначення».

На брифінгу 3 вересня депутат зазначив, що зміни будуть «точковими» і що не варто очікувати повного перезавантаження уряду, бо, відповідно до закону, замінити повністю склад Кабміну під час дії воєнного стану не можна.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Повний склад Кабміну за законом припинений бути не може»: депутат пояснив неможливість відставки уряду

Президент України Володимир Зеленський на пресконференції 27 серпня заявив, що обговорює із прем’єр-міністром Денисом Шмигалем можливі зміни в уряді.

Влітку видання «Українська правда» і РБК-Україна з посиланням на джерела з оточення президента повідомляли, що Володимир Зеленський, ймовірно, «втомився» від прем’єр-міністра Дениса Шмигаля і, можливо, планує його звільнити.

Денис Шмигаль керує урядом рекордні понад 4,5 роки і за цей час його відставку пророкували не раз.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зеленський заявив про підготовку кадрових рішень на урядовому рівні