Путін подякував КНДР за «тверду підтримку» війни РФ проти України

Попередня зустріч Володимира Путіна (л) і Кім Чен Ина в Росії, 2023 рік

Перед дводенним візитом російського лідера Володимира Путіна до Пхеньяна в північнокорейській газеті «Нодон сінмун» опублікована стаття за підписом президента РФ «Росія та КНДР: традиції дружби та співпраці через роки».

У статті, розміщеній на сайті Кремля, Путін пише, що «відносини дружби та добросусідства між Росією та КНДР, засновані на принципах рівності, взаємної поваги та довіри, налічують понад сім десятків років і багаті на славні історичні традиції».

Президент РФ нагадав, що саме Радянський Союз першим у світі визнав КНДР, встановивши з нею дипломатичні відносини, і потім «допомагав корейським друзям будувати національну економіку, налагоджувати систему охорони здоров’я, розвивати науку та освіту, готувати професійні адміністративні та технічні кадри».

РФ та Північна Корея, йдеться у статті, і сьогодні продовжують активно розвивати «багатопланове партнерство».

«Ми високо цінуємо тверду підтримку КНДР у проведенні російської спеціальної військової операції (СВО) в Україні, солідарність із нами з ключових міжнародних питань, готовність відстоювати спільні пріоритети та погляди на майданчику Організації Об'єднаних Націй», – написав Путін.

«Усі спроби стримати, ізолювати Росію провалилися», вкотре наголошує російський лідер, зазначаючи, що «наші корейські друзі – попри багаторічний економічний тиск, провокації, шантаж та військові загрози з боку США – так само ефективно обстоюють свої інтереси».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Путін їде в КНДР на тлі даних про нарощування поставок боєприпасів із Північної Кореї до Росії

Володимир Путін відвідає КНДР із візитом 18–19 червня. До Північної Кореї, як підкреслюють російські державні ЗМІ, Путін їде з візитом у відповідь, його запросив Кім Чен Ин, який відвідував Росію у вересні 2023 року.

Північна Корея, як неодноразово повідомляли західні джерела, постачає Росії зброю та боєприпаси для вторгнення в Україну.