Засідання у справі настоятеля ПЦУ в окупованому Криму перенесли на 23 серпня – митрополит Климент

Архімандрита Даміана раніше викликали до підконтрольного Кремлю суду через буцімто «незаконну місіонерську діяльність»

Підконтрольний Росії Білогірський райсуд Криму ухвалив рішення перенести засідання у справі настоятеля монастиря Святого Димитрія Солунського Православної Церкви України, архімандрита Даміана на 23 серпня. Про це проєктові Радіо Свобода Крим.Реалії повідомив митрополит Сімферопольський і Кримський ПЦУ в Криму Климент.

«Було перше судове засідання. Суд ухвалив рішення перенести слухання справи на 23 серпня. З боку звинувачення будуть викликані два свідки, а також два свідки будуть викликані з боку захисту», – повідомив Климент.

Архімандрита Даміана викликали до підконтрольного Кремлю суду через буцімто «незаконну місіонерську діяльність». Настоятель храму сказав, що не згоден із висунутим йому «правопорушенням».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Переслідування священника ПЦУ в Криму: «Судитимуть за молитву в себе вдома»

Раніше представник Крайової ради українців Криму, головний редактор газети «Кримська Світлиця» Андрій Щекун повідомляв, що російські силовики 8 серпня зірвали богослужіння в храмі ПЦУ на півострові. Омбудсмен України Людмила Денісова засудила ці дії російських силовиків. Прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя повідомила про відкриття кримінального провадження проти російських силовиків за зрив служби в храмі.

Російські силові відомства, як і підконтрольна Кремлю посадовці Криму, зрив богослужіння не коментували.

Раніше Верховний суд Росії відмовився переглянути рішення про виселення громади Православної церкви України з Кафедрального собору святих рівноапостольних князів Володимира та Ольги в Сімферополі. Також Православну церкву України зобов’язали знести храм у Євпаторії.