Прокуратура: «вагнерівці» примусово вивезли з Бахмуту кілька сімей з маленькими дітьми

За даними міністерки з реінтеграції окупованих територій Ірини Верещук, у Бахмуті на Донеччині, де тривають важкі бої, досі перебувають діти

Найманці приватної військової компанії «Вагнер» депортували з Бахмута родини з дітьми, заявив Офіс генерального прокурора 20 квітня.

За повідомленням, ювенальні прокурори Донецької обласної прокуратури виявили відеосюжети про це під час моніторингу медіа та проросійських соцмереж.

На одному відео представники «Вагнер» 16 квітня незаконно вивезли з Бахмута дві родини місцевих жителів із двома неповнолітніми дітьми.

«У другому сюжеті представник ПВК «Вагнер» спілкується з однією з цих родин та дитиною у місці тимчасового перебування. Також встановлено, що упродовж 17-18 квітня 2023 року з цього населеного пункту озброєні «вагнерівці» вивезли у невідомому напрямку ще дві сім’ї бахмутчан з маленькими дітьми», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Омбудсмен відреагував на ймовірні зізнання «вагнерівців» у вбивствах дітей в Україні

Загалом, за даними прокурорів, найманці депортували трьох хлопчиків і одну дівчинку. Тривають слідчі дії для розшуку дітей і повернення їх додому.

За даними міністерки з реінтеграції окупованих територій Ірини Верещук, у Бахмуті на Донеччині, де тривають важкі бої, досі перебувають діти.

Російський проєкт Gulagu.net 17 квітня опублікував відео зізнань нібито в’язнів із ПВК «Вагнер» у вбивствах українських дітей у Бахмуті та Соледарі.

Українська влада неодноразово заявляла про примусове вивезення РФ дітей з тимчасово окупованих територій України. У Мінреінтеграції в березні 2023 року попередили, що знають імена незаконних усиновлювачів у РФ і що за це їм «доведеться відповідати».

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: «Вибити «вагнерівців» із Бахмуту зараз нереально» – командир підрозділу аеророзвідки