Прокуратура АРК: трьох суддів у Криму заочно засудили за держзраду

Вывеска на здании, где расположен офис Прокуратуры АРК

В Україні заочно засудили до 12 років позбавлення волі трьох суддів із Криму за статтею про державну зраду. Про це повідомляє прокуратура Автономної республіки Крим 10 вересня.

Як стверджує відомство, фігуранти після анексії півострова отримали посади в російських судах Ленінського, Сімферопольського районів та Євпаторії:

«Прокурори в суді довели, що після окупації півострова засуджені зрадили присязі на вірність народу України, обійнявши посади «суддів» в окупаційних Ленінському та Сімферопольському районних, а також Євпаторійському міському судах Республіки Крим».

Читайте також: МОН: видавництво передрукує підручник із некоректною мапою України

Засуджені, додали у прокуратурі, допомагали у функціонуванні окупаційної судової влади та сприяли підривній діяльності проти України.

Українські правоохоронці регулярно повідомляють про заочні підозри та вироки суддям, які працюють в окупованому Росією Криму.

Представниця президента України в АР Крим Таміла Ташева раніше заявила, що «одним із пріоритетних завдань України після деокупації Криму стане виявлення і притягнення до відповідальності тих, хто сприяв російській анексії півострова». За її словами, ті, хто вчиняв злочини проти людяності і воєнні злочини, порушував права людини і вчиняв злочини, визначені як геноцид, мають бути притягнуті до відповідальності.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Євросоюз засудив проведення російських виборів в окупованому Криму