Прокудін: житель Херсонщини загинув, намагаючись винести міну з поля

Рятувальники повідомляли, що потенційно небезпечними через замінування є третина від загальної площі України (фото ілюстраційне)

Голова Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін повідомив про загибель жителя області через «необережне поводження з вибухонебезпечним предметом».

За його словами, 47-річного чоловіка госпіталізували увечері 13 вересня з травмами грудної клітини, обличчя, рук та ніг.

«Чоловік дістав поранення, коли намагався винести міну з поля. На жаль, від отриманих травм чоловік помер у лікарні. Медики до останнього боролись за його життя», – висловив голова області.

Читайте також: Українські військові навчаються розміновувати у Косові

Прокудін висловив співчуття родичам загиблого. Він також закликав жителів Херсонщини в разі виявлення небезпечних предметів відійти на безпечну відстань і викликати рятувальників або поліцію.

За даними ДСНС, станом на грудень 2023 року в Україні від початку повномасштабної війни через підрив на мінах або інших вибухонебезпечних предметах загинули 277 людей. Крім того, поранень зазнали 608 людей, із них – 74 дитини.

Рятувальники повідомляли, що потенційно небезпечними через замінування є третина від загальної площі України.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ДСНС: на Дніпропетровщині підірвалися піротехніки, загинув сапер-водій