Залужний розповів, що допомогло ЗСУ повністю змінити конфігурацію сил ППО

«Був здійснений комплекс навчань, і не один»

Українські військові пройшли певний шлях навчань і переміщення сил, щоб сили протиповітряної оборони змогли демонстрували нинішній результат захисту неба. Про це головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний розповів в інтерв’ю журналісту Дмитру Комарову ввечері 12 травня.

«Був здійснений комплекс навчань, і не один, який дозволив нам повністю змінити конфігурацію протиповітряної оборони, внаслідок чого зберегти цей потенціал, той, який зберігається досі. Це був проведений величезний комплекс заходів», – сказав Залужний.

Він зазначив, що техніку ППО постійно переміщували. На запитання, як це зробили так, щоб не було помітно, головнокомандувач відповів: «Вночі».

Залужний сказав, що інші деталі є секретними і будуть озвучені колись.

Днями видання The Washington Post оцінило, що зараз Україна може збивати 90-100% російських ракет, тоді як у перші місяці повномасштабного вторгнення РФ вдавалося перехоплювати лише половину повітряних цілей.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ЗСУ створюють нові мобільні групи ППО, які захищатимуть небо Києва – Наєв

Нещодавно командувач Об’єднаних сил ЗСУ Сергій Наєв анонсував створення нових мобільних груп протиповітряної оборони. За його словами, ці групи захищатимуть небо на підступах до Києва, а також повітряний простір над іншими населеними пунктами півночі та північного заходу України.