Повітряні сили: Росія застосувала 56 БПЛА для атаки на Україну

Ілюстраційне фото. Київ під час нічної атаки дронів, вересень 2024 року

Російські війська випустили по Україні керовану авіаційну ракету Х-59 з повітряного простору Курської області, а також 56 безпілотників із районів Курса, Орла та Приморсько-Ахтарська. Такі дані щодо атаки, яка тривала з вечора 16 жовтня до ранку 17 жовтня, оприлюднило командування Повітряних сил.

За повідомленням, армія РФ застосувала ударні дрони, а також безпілотники невстановленого типу. Атаку відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони.

Читайте також: КМВА про нічну атаку Росії: у Києві повітряна тривога лунала 4 рази, пошкоджений будинок

«В результаті протиповітряного бою збито 22 ворожі БпЛА в Сумській, Київській, Полтавській, Чернігівській, Житомирській, Миколаївській, Черкаській, Одеській та Тернопільській областях. Два безпілотники вийшли з повітряного простору в напрямку Білорусі, 27 ударних БПЛА та безпілотників невстановленого типу локаційно втрачено внаслідок активної протидії РЕБ Сил оборони», – йдеться в зведенні.

Крім того, військові зафіксували п’ять влучань ударних безпілотників по об’єктах інфраструктури у прифронтових областях.

Повітряні сили закликають не чинити самостійних дій у разі виявлення «підозрілих предметів, схожих на безпілотники», натомість звертатися до поліції, рятувальників чи місцевої військової адміністрації.

Раніше Київська міська військова адміністрація повідомляла про пошкодження багатоповерхового будинку в столиці внаслідок російської атаки. За даними місцевої влади, ніхто не постраждав.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Росія залишила в Чорному морі один носій «Калібрів» – ВМС