Влада: троє людей загинули, 26 постраждали через удари РФ у прифронтових областях минулої доби

Наслідки російських обстрілів Херсона, Україна, 22 серпня 2024 року. Фото ілюстративне

У трьох областях України внаслідок російських обстрілів минулої доби загинули троє цивільних людей, 26 – постраждали, свідчать дані обласних військових адміністрацій.

Зокрема, за даними голови Донецької ОВА, Вадима Філашкіна, в області протягом минулої доби загинули двоє людей в Мирнограді та Сіверську, троє – поранені.

Голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін повідомив, що через російську агресію за минулу добу в області 17 людей зазнали поранення. За добу війська РФ обстріляли понад 20 населених пунктів області, зокрема Херсон.

«Російські військові поцілили в обʼєкти критичної інфрастуктури, освітні заклади; житлові квартали населених пунктів області, зокрема 40 приватних будинків. Також окупанти пошкодили господарчу споруду, вантажівку гуманітарної допомоги та приватні автомобілі», – йдеться у повідомленні.

На Харківщині внаслідок російських обстрілів 30 вересня загинула одна людина у Купʼянську ще шість людей в області постраждали, повідомив голова ОВА Олег Синєгубов.

«Богодухівський район, Золочівська ТГ, село Івашки. Внаслідок обстрілу FPV-дроном пошкоджено автомобіль. Постраждали 62-річний чоловік, 24-річний чоловік, 55-річна жінка та 17-річний хлопець», – йдеться у дописі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: ОВА: російський FPV-дрон вранці завдав удару по Куп’янську, загинула людина

Сили РФ регулярно з різних видів озброєння – ударними БПЛА, ракетами, КАБами, РСЗВ – атакують українські регіони.

Керівництво Росії заперечує, що російська армія під час повномасштабної війни завдає цілеспрямованих ударів по цивільній інфраструктурі міст і сіл України, убиваючи цивільне населення і руйнуючи лікарні, школи, дитячі садочки, об’єкти енергетики і водозабезпечення.

Українська влада і міжнародні організації кваліфікують ці удари як воєнні злочини Російської Федерації і наголошують, що вони мають цілеспрямований характер.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Повітряні сили повідомили про знешкодження усіх «Шахедів», що атакували вночі Україну