Посли G7 відреагували на схвалення Радою закону щодо реформування митниці

Закон, схвалений напередодні Верховною Радою, передбачає проведення прозорого конкурсу на голову Державної митної служби (ДМС) за участі міжнародних організацій

Посли G7 вітають схвалення Верховною Радою закону щодо реформування митної служби.

«Вітаємо Верховну Раду з успішним схваленням законодавства про реформування митної служби. Боротьба з тіньовими ринками, зменшення корупції та збільшення надходжень до бюджету є критично важливими для підтримки військових зусиль та забезпечення фінансової стабільності України», – йдеться у повідомленні групи послів G7 з підтримки України, оприлюдненому в соцмережі Х.

Верховна Рада 17 вересня ухвалила в цілому законопроєкт № 6490-д про перезавантаження митниці. Документ, серед іншого, передбачає, прозорий конкурс на голову Державної митної служби (ДМС) за участі міжнародних організацій, політичну незалежність голови ДМС і звільнення його за висновком аудиту, переатестацію всіх працівників протягом 18 місяців з призначення нового голови.

За словами голови правління громадської організації «Центр протидії корупції» Віталя Шабуніна, ухвалення цього закону має збільшити впродовж кількох років надходження в бюджет на 100 мільярдів гривень.

Раніше на впровадженні реформи митниці наполягали західні партнери України, а також Міжнародний валютний фонд і Світовий банк.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Зарплати військовим, пенсії, виплати. Звідки Україна бере гроші під час війни?