Порошенко подякував волонтерам і ветеранам: ви зупинили агресора

Президент України Петро Порошенко на презентації нових озброєнь української армії, ілюстративне фото

Президент України Петро Порошенко подякував волонтерам і ветеранам за їхню роль у збереженні незалежності України в критичний період історії країни.

«Післязавтра країна відзначить 27 років незалежності. Цей хронометр, я вже колись говорив, міг зупинитися на позначці 23, якби не ви. У вашій особі від імені усієї країни дякую і вітаю зі святом захисників і гарантів нашої свободи та державної самостійності – триста сорок чотири тисячі учасників бойових дій на сході України! Ви зупинили агресора. Завдяки вам чобіт російських окупантів не оскверняє бруківку Києва та інших українських міст», – сказав Порошенко на міжнародному волонтерському і ветеранському форумі «Там де ми – там Україна».

«Якби в 2014 році ми мали такий ступінь бойової готовності, як сьогодні, – все було б тоді інакше. Ми не зазнали б таких втрат. Ми би не залишились без Криму. Взагалі Росія не пішла би на нас війною», – наголосив президент.

24 серпня Україна відзначить 27-му річницю незалежності. Цього дня президент України Петро Порошенко як головнокомандувач Збройних сил України прийматиме військовий парад. 23 серпня на Михайлівській площі в Києві Порошенко візьме участь у відкритті виставки сучасного озброєння та військової техніки ЗСУ та інших військових формувань.