Полторак пояснив, навіщо потрібен військовий парад на День незалежності

Міністр оборони Степан Полторак

Під час репетиції військового параду до Дня незалежності 24 серпня в Києві міністр оборони Степан Полторак повідомив, що в урочистостях візьмуть участь 4500 військовослужбовців та 250 одиниць військової техніки. В тому числі кияни зможуть побачити зразки озброєння, яке наразі перебуває на етапі державних випробувань.

Вперше на параді крокуватимуть представники 24 підрозділів Збройних сил, а також Держприкордонслужби, СБУ, Нацгвардії, ДСНС. Полторак зазначив, що парад буде присвячений не тільки 27 річниці незалежності, а й 100-річчю відновлення української державності у 1917 році.

Відповідаючи на питання журналіста про доцільність військового параду Степан Полторак висловив думку, що урочиста хода необхідна і для самих військових, і для суспільства.

«На фронті більшість людей не бачить, що відбувається. Ми знаємо, що наш військовий захищають нашу країну. Але те, в якому стані він знаходиться, народ України може побачити в тому числі і на військовому параді. Це дуже важливо для кожного військового, тому що це свого роду звіт перед суспільством, в якому стані ми знаходимось», – заявив міністр.

Українські вояки під час військового параду в День Незалежності України. Київ, 24 серпня 2017 року

Читайте також: «Парк Повітряних сил ЗСУ цьогоріч поповнять майже 30 модернізованих літаків – командувач»

Також він запевнив, що вся важка техніка, яка проїде центром міста і може пошкодити асфальтове покриття, буде пересуватися або на тралах, або в гумових накладках.

Механізована колона, за словами Полторака, наразі тренується на аеродромі «Озерне» поблизу Житомира, а генеральна репетиція відбудеться 10 серпня.

Раніше президент Петро Порошенко повідомляв, що під час цьогорічного військового параду вперше крокуватиме окрема «коробка» жінок-військових.