Річниця великого вторгнення Росії: Варшава світиться кольорами українського прапора

Президентський палац у Варшаві підсвітили синьо-жовтими кольорами у знак солідарності з Україною

До другої річниці повномасштабного вторгнення Росії в Україну кілька будівель у столиці Польщі підсвітили синьо-жовтими кольорами.

Барви українського прапора нині на фасадах Президентського палацу, Канцелярії премʼєра, Посольства України у Польщі, Палаці Культури і Науки та на Оперному театрі.

У такий спосіб Польща демонструє свою солідарність з Україною. Поляки і українці зупиняються біля будівель та фотографують світлові інсталяції.

Президентський палац у Варшаві підсвітили синьо-жовтими кольорами у знак солідарності з Україною

Оперний театр у Варшаві підсвітили синьо-жовтими кольорами у знак солідарності з Україною

Оперний театр у Варшаві підсвітили синьо-жовтими кольорами у знак солідарності з Україною

Раніше, 24 лютого, у Варшаві відбулася багатотисячна акція протесту біля посольства Росії. Українці, поляки і білоруси нагадували світові, що війна триває і що Україні аби перемогти, потрібна допомога, а передусім зброя – літаки F-16 і ракети великої дальності.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Від танків «з воєнторгу» до наступу на Київ: чому Захід 10 років боявся назвати РФ агресором

Організувала мітинг організація «Євромайдан Варшава». Вперше подібну акцію, але не таку чисельну, вони зібрали біля російської дипустанови 10 років тому, коли Росія анексувала Крим.

У акції взяло участь близько 20 тисяч осіб.

Люди скандували «Слава ЗСУ», «Крим це Україна», Хай живе Польща». У руках вони тримали прапори трьох країн, а також плакати із написами «Save Azov», «To jest nasza wojna», «Russia is a terrorist state».

Акції на підтримку України також відбулися і в інших країнах світу. У Брюсселі перед Європарламентом вивісили українські прапори та розгорнули 30-метровий стяг, передає кореспондентка Радіо Свобода.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Держдепі США пояснили, чому зволікають із наданням Україні далекобійних ATACMS

До заходу, організованого місією України при ЄС за підтримки української громади, приєднався єврокомісар з питань юстиції Дідьє Рейндерс.

24 лютого виповнилось два роки від початку повномасштабної фази агресії Росії проти України 2022 року. З цієї нагоди Україну відвідали лідери урядів Італії, Бельгії та Канади, а також президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Країни «Групи семи» закликали Росію припинити агресію проти України і пообіцяли нові санкції